La ce este utila relaxarea

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

La ce este utila relaxarea

Relaxarea este opusul stressului, un aspect atat de bine cunoscut al lumii moderne.

Tehnicile de relaxare si de indepartare a stresului sunt utile in orice forma de psihoterapie, pentru ca in stare relaxata ne este mult mai usor sa invatam ceva, sa cream ceva, sa gasim solutii la problemele cu care ne confruntam.

Exercitiile de relaxare care se practica in cabinetul de psihoterapie si pot fi invatate pentru a fi practicate acasa ne ajuta sa ne controlam mintea si corpul si au un impact profund asupra starii personale.

De multe ori suntem stressati, nu ne putem concentra, suntem iritabili sau avem dureri de cap sau alte manifestari datorate oboselii, stressului zilnic, problemelor cotidiene. Tehnicile de relaxare ne ajuta sa depasim aceste situatii. Putem invata cum sa reducem stresul si sa ne relaxam.

Psihoterapeutul ne arata cum putem face acest lucru, si dupa ce practicam de cateva ori eexercitiile de relaxare in cadrul cabinetului de psihoterapie putem sa le aplicam acasa, ori de cate ori avem nevoie.

Tehnica relaxarii musculare progresive Jacobson de exemplu poate fi inregistrata pe suport audio de exemplu, iar ascultarea ei zilnica duce la scaderea semnificativa a stressului.