Tratarea hemoroizilor prin hipnoterapie

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Tratarea hemoroizilor prin hipnoterapie

de Doreen C. Cohanim C.Ht.

Traducerea in limba romana: Oana Maria Popescu

Stiati ca in fiecare an 25 de milioane de oameni din SUA sufera de hemoroizi inaintea varstei de 50 de ani?

Web site cu informatii legate de sanatate: http://mdchoice.com/Pt/consumer/hemr.asp#howcommon

Hipnoterapia poate asigura cea mai rapida ameliorare naturala pentru cei ce sufera de hemoroizi, fara necesitatea chirurgiei dureroase si scumpe. Hipnoterapia este cunoscuta ca tratament foarte eficace eliminand necesitatea medicamentelor si a posibilelor efecte secundare.

Deci, de ce sa suferim de durere? Poti scapa de ea cu ajutorul unui profesionist care aplica sugestia potrivita direct mintii tale subcosntiente, tratand natural si fara efort hemoroizii. Imaginati-va doar care este puterea subconstientului.

Cremele si unguentele pentru hemoroizi vor ameliora simptomele temporar. Oricum, cu sugestia hipnotica starea venelor din jurul anusului si rectului care sunt inflamate, se vor reduce in dimeniuni si vor fi eliminate. Astfel cel ce sufera este eliberat de durere, iritatie, prurit in zona respectiva.

Studiile arata ca abordarile holistice sunt eficace in toate bolile. Motivul este acela ca in cele mai multe cazuri simptomele sunt psihologice.

Dr. William B. Salt II, medic, scrie in cartea sa “ Reteta dumneavoastra pentru schimbare!” despre pacientii cu gastrita acida si sindrom de colon iritabil, afectiuni care sunt legate de probleme psihologice. Stresul psihologic sau raspunsul emotional influenteaza functionarea tractului gastro- intestinal producand simptome precum durerea. Una din principalele cauze este stresul in timp ce pacientul incearca sa aiba miscari intestinale. Alte cauze ale hemoroizilor includ constipatia si diareea. In plus, obezitatea, statul mult in picioare si ridicatul de greutati pot inrautati hemoroizii.

Studiu: Family Doctor.org: http://familydoctor.org/090.xml

Un cercetator de la Universitatea din Carolina de Sud crede ca hipnoza este mai putin scumpa si mai putin dureroasa ca alte tratamente medicale, doarece asigura o ameliorare pe termen lung si este o solutie de tipul “ Fara medicamente, deci fara efecte secundare”.

Cine sufera de hemoroizi si de ce?

Cele mai multe femei gravide sufera de hemoroizi. Factori cum sunt nasterea, perioade lungi de stat pe scaun, lipsa de fibre in dieta, stresul, tensiunea si grijile, sunt toti factori care influenteaza aparitia hemoroizilor.

** daca observati o sangerare este obligatoriu sa consultati medicul pentru a fi siguri ca sangerarea provine de la hemoroizi si nu are o alta cauza.

Studiu: MDChoice.com: http://mdchoice.com/Pt/consumer/hemr.asp#howcommon

Hipnoterapeutul are drept scop schimbarea obiceiurilor proaste ale clientului. Aceasta se realizeaza urmand un plan, si un program, pentru a scapa de obiceiurile proaste asociate, in acest caz cele asociate hemoroizilor, sau alte probleme existente la nivel subconstient. Motivul pentru care nu putem sa controlam pur si simplu obiceiurile noastre proaste fara a apela la un profesionist este acela ca mintea noastra primitiva este preprogramata in memoria noastra. Programul de memorie contine aproximativ 88% din mintea subconstienta.

Dr. Jasvant Modi, medic sef gastroenterolog si presedinte al personalului medical la Spitalul Temple Community din Los Angeles, recomanda mentinerea unei diete bogate in fibre suplimentata de consumul crescut de lichide si un stil de viata activ, sanatos, pentru a impiedica recurenta hemoroizilor.

Schimbarile in dieta pot duce la obiceiuri intestinale sanatoase, si ca rezultat, ameliorare. In unele cazuri, hemoroizii trebuie tratati endoscopic sau chirurgical, reducand si distrugand tesutul hemoroidal cu ajutorul specialistilor de medicina interna si gastroenterologie.

Beneficii utilizand hipnoterapia:

Hipnoza ajuta clientii: sa mentina o dieta bogata in fibre si sa bea multe lichide, sa aiba un stil de viata activ, sanatos, sa ia pauze daca stau prea mult pe scaun, sa primeasca sugestii hipnotice pentru reducerea inflamatiei. Toate acestea conduc la:

Beneficii fizice: ameliorarea tensiunii, reducerea durerii si imbunatatirea circulatiei.

Beneficii mentale: amelioreaza anxietatea si stresul, calmeaza mintea ingrijorata, imbunatateste starea de spirit.

Beneficii spirituale: echilibreaza, integreaza si te conecteaza ca persoana in contact cu tine insuti, ajutand la conectarea ta cu sinele tau spiritual.

Un hipnoterapeut aplica recomandarile medicului, pe care le intareste cu sugestii pozitive pentru subconstient. Sugestii cum sunt a avea o dieta bogata in fibre, a bea multe lichide, gheata pentru reducerea inflamatiei, curatarea rectului cu ajutorul servetelelor pentru copii sau prin spalare cu apa calduta, bai de 10-15 minute pentru a reduce hemoroizii.

** este necesara o scrisoare medicala de la medic pentru a aplica dieta corecta in caz ca exista si alte afectiuni.

http://www.emedicine.com/med/topic2821.htm#section%7Erelevant_anatomy_and_contraindications%20
Declaratii primite de la clienti multumiti: “Am incercat unguente, suplimente alimentare si chiar chirurgia dupa nasterea primului copil. Eficacitatea a fost de un an de zile. Hemoroizii au revenit si au fost si mai durerosi. Timp de aproape 11 luni am avut dureri constante. Apoi, cu scepticism, am decis sa incerc hipnoterapia acum 6 luni. Nu am fost dezamagita, pentru ca in cateva zile hemoroizii au disparut. Nu va pot multumi indeajuns.” Betty- B, New York 2005

“Dupa ce l-am nascut pe fiul meu am avut hemoroizi si nu puteam sta deloc linistita. Asta a fost inainte de examenele de final de an. Eram mama cu norma intreaga si studenta cu norma intreaga, si-mi era teama, daca..? Multumita lui Doreen Cohanim hemoroizii mei au disparut. In sfarsit sunt din nou relaxata.” Yahel Biton- Israel 2004